Monday, April 19, 2010

Membebel pagi-pagi

Bismillah wal hamdulillah..


Isnin, 19 April 2010

7.30am

Kuar umah sambil menanti cikgu Azam utk ke MDA. Rasa macam pelik kenapa beliau tak mesej semalam utk confirmkan trip hari ni. hrmm..

"Salam. Jd kan hri ni?"
..
..
Sent.

Hantar la mesej dari menunggu membabi buta.waahh..cam ganas je ayat.

beep..

"Jadi tapi kul 11.30am"


Mesej diterima.

Phew..lorh..saya begitu bersemangat..

Pengajaran: Jangan hanya menanti orang bagitau dan ingatkan. Tanya dulu kan senang. Rasa2 kalau tak tanya, bape jam saya duk tercongok kat luar. Saya salahkan diri sendiri~

beberapa minit selepas berita tersebut,

Umi cakap: Pegi la try bawak pajero tue.

Sambil memandang kenderaan berkenaan dan memerhati kawasan keliling. PAJERO? huishh.. Nak bawak ke mana? Cuaks sebenaqnya.

saya cakap: Ummi temankanlah..hehe..(sengih2 memujuk)

Woahh.. Ikut hati mmg tamau. Terbayang 'selisih dgn kereta lain' (jalan kampung sempit okey), 'selisih dgn lori'..huwaa..lagi la.. Tapi kena jugak try kalau tak sampai bila tanak.

Apa yang terbayang memang menjadi realiti. Selisih dgn kereta. Dari jauh saya dah cakap ''alamak". Ummi kat sebelah dgn steady ala2 pemandu profesional gitu bersuara "takpe2 pelan2 himpit ke tepi sikit".. fuhh.. Lepas..

Selisih dgn lori besar..waa.. "woo lori..!" sape lagi yang cakap camtu kalau bukan cik driver. Ummi dgn bahagianya menjawab "ummi dulu pon nampak lori jatuh semangat" haha..sambil gelak.. ceh.. Lepas.. Lega..

Bawak 2 round. (VroOmm2). Siap singgah beli nasi lemak.. huhu.. emm, okey la jugak. takot je lebih.

Pengajaran: Jangan takut utk cuba sesuatu yang baru. Bila dah ada pengalaman, lagi yakin utk mencuba kali kedua. Wahh.. nak drive lagi.. hee~

Okeyh.. Mahu pergi training lagi. Papai. Assalamualaikum..

2 comments:

wonderfuLife♥ ♥ said...

salam..waaa..lepas nie bolehlah bawak sya jalan2..hehehe

ghuzwatul qolam said...

wsalam..hehe..buleh2..
tp kena bnyak bersabar la..
kot2 jalan kaki lg laju...
hahaha...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails