Monday, June 14, 2010

1 2 3! PEACE! Lambang Syaitan?


Bismillah wal Hamdulillah.


http://fazmys.mrforum.net/ (rujukan)

1 2 3! Kebiasaanya kita selalu angkat tangan Peace semasa mengambil gambar. Tapi anda semua tahu tak rahsia di sebalik lambang Peace itu? Ok, di sini aku kongsi sikit tentang rahsia lambang Peace!


Simbol ini berasal dari simbol syaitan yang diamalkan semasa upacara keagamaan Yahudi. Simbol ni telah digunakan oleh Yasser Arafat (Bekas Presiden Palestin), Richard Nixon dan Winston Churchil (Bekas Presiden Amerika).


Lambang kedamaian pada tangan sebenarnya simbol gerakan Illuminati!! Tanda “v” mempunyai pelbagai sejarah. V (tanda tangan) adalah tanda huruf Roman yang bermaksud nombor 5 dan Adam Weishaupt menggunakan simbol ini dalam gerakan rahsianya iaitu Illuminati (pertubuhan Yahudi). Ahli-ahli Illuminati akan menggunakan simbol ini sebagai tanda “Law of Fives” (Hukum Lima).

Dalam tulisan Yahudi, huruf V (Van) bermaksud ‘Nail’ (Kuku). The Nail adalah salah satu tanda rahsia Syaitan yang digunakan dalam upacara penyembahan berhala.Syaitan ingin membiarkan kita tahu bahawa tu adalah tanda kegemarannya.Anton Lavey, pengasas Church of Satan (Gereja Syaitan), menggunakan simbol PEACE sebagai latar belakang mimbar upacara penyembahannya. Simbol PEACE ni adalah dari simbol kumpulan Yahudi yang anti Kristian (antiChrist). Mereka mengambil salib kristian dan mematahkannnya ke atas dan menerbalikkannya ke bawah.Tanda 3 palang yang menghala ke bawah membawa maksud Past (Palang kanan), Present (Palang tengah) dan Future (Palang kiri)

churchill


peace sign


peace symbol


yaser arafat


Wallahua'lam.

p/s: penulis tak suruh percaya pun tapi berhati-hatilah. kalau boleh elakkanlah dari buat simbol peace nie. Tak rugi pun kalau takde peace masa dalam gambar. Kalau dah comel,tak buat peace pun tetap comel. Peace tak menunjukkan anda comel. Hehehe. Buatlah aksi-aksi menggedik yang lain(tapi simpan la gambar-gambar tue, tak larat nak tatap). Huhu~

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails