Thursday, June 3, 2010

Jenis Anak Syaitan9 Jenis Anak Syaitan


1. Zalituun

Duduk di pasar/kedai supaya manusia hilang sifat ...jimat cermat.Menggoda supaya manusia berbelanja lebih dan membeli barang-barang yang tidak perlu.


2. Wathiin


Pergi kepada orang yang mendapat musibah supaya bersangka buruk terhadap Allah.

3. A'awan


Menghasut sultan/raja/ pemerintah supaya tidak mendekati rakyat. Seronok dengan kedudukan/kekayaan hingga terabai kebajikan rakyat dan tidak mahu mendengar nasihat para ulama.


4. Haffaf


Berkawan baik dengan kaki botol. Suka menghampiri orang yang berada di tempat-tempat maksiat . contuh: disko, kelab malam dan tempat yang ada minuman keras).

5. Murrah


Merosakkan dan melalaikan ahli dan orang yang sukakan muzik sehingga lupa kepada Allah. Mereka ini tenggelam dalam keseronokan dan glamour etc.


6. Masuud


Duduk di bibir mulut manusia supaya melahirkan fitnah, gosip, umpatan dan apa sahaja penyakit yang mula dari kata-kata mulut.7. Daasim


Duduk di pintu rumah kita. Jika tidak memberi salam ketika masuk ke rumah, Daasim akan bertindak agar berlaku keruntuhan rumah tangga (suami isteri bercerai-berai, suami bertindak ganas, memukul isteri, isteri hilang pertimbangan menuntut cerai, anak-anak didera dan pelbagai bentuk kemusnahan rumah tangga lagi).


8. Walahaan


Menimbulkan rasa was-was dalam diri manusia khususnya ketika berwuduk dan solat dan menjejaskan ibadat-ibadat kita yang lain.


9. Lakhuus


Merupakan sahabat orang Majusi yang menyembah api/matahari.


tambahan..............

10.Ngkor ;


Merupakan orang suka duduk di depan komputer…membaca email,melayari face book dan bermain game ping-pong dan lain211. modara


Menggalakkan manusia untuk malas bekerja dengan mengharap gaji yang lumayan..
Jangan Marah...................hehehehehehe

wallahua'lam..

2 comments:

Irwan Amit said...

nomor10 Ngkor tu macam kutuk aku je.. hahahaha :)

ghuzwatul qolam said...

hahaha..sory bro..:P
terase gk..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails